Luxfery v koupelně

V koupelně se luxfery nejčastěji používají jako zástěna u vany či jako nika pro sprchový kout. Ve větších koupelnách, kde je součástí koupelny i WC, je vhodné použít například matné luxfery pro vyzdění polo-příčky mezi WC a zbytkem koupelny. Při použití luxfer tímto způsobem zůstane zachován průchod přirozeného nebo umělého světla. Zejména u koupelen umístěných uprostřed bytového jádra je použití luxfer vlastně jedinou cestou jak dostat do koupelny přirozené světlo.

LUXFEROVÉ STĚNY V PROSTORU

Stěny, které se staví z luxfer, jsou obvykle rovné, ale lze vytvořit i obloukové stěny s malým poloměrem v případě použití polovičních luxfer. Nabídka luxfer je dnes velmi široká a pro polo-příčky lze tak použít i jednostranně zakončené luxfery, které vypadají hezky v prostoru. Vybírat lze z mnoha odstínů a povrchových úprav.

JAK DOCÍLIT RŮZNÉ PRŮHLEDNOSTI?

Čiré, bezbarvé tvárnice propouštějí nejvíce světla. Naopak není-li vysoký průchod světla žádoucí, lze  použít matné tvárnice bílé nebo barevné. Se světlem a prostorem si můžeme pohrávat pomocí luxfer se vzorem. Luxfery se vzorem např. vlny či mřížky opticky deformují prostor za stěnou i průhled skrze stěnu. Vzor je vylisován na vnitřní straně tvárnice, což je praktické na údržbu.

Copia di 077   umyvadlo  Veletržní 06  5d9df88ae7d80

SPECIÁLNÍ EFEKTY 

Vylepšit luxferovou stěnu v koupelně je také možné vodě odolným led páskem, který se umístí po obvodu stěny na hranu luxfer a který pak vytváří světlo ve vnitřním prostoru tvárnice a dodá prostoru velmi pěkný efekt. Nejnovější novinkou pro luxfery v koupelně je použití luxfer se speciálním nano povrchem, který usnadňuje čištění a stékání vody po stěně